Nederlanders luisteren steeds vaker digitaal naar de radio.

Uit onderzoek is gebleken dat steeds meer Nederlanders digitaal naar radiozender luisteren. Dit is ook niet heel vreemd met het vele gebruik van het internet de laatste jaren. Hoe je eerst voornamelijk alleen via een radio naar de radio kon luisteren is dat nu al lang niet meer het geval. Je hebt verschillende radioplatformen die weer apps hebben. je download de app en je luistert zo wanneer je maar wilt naar een radiozender. Maar ook via je browser kan je naar de website gaan van het radiostation of je gaat via de browser naar een radioplatform. Door al deze verbeteringen kan je nu ook onderweg via je smartphone gemakkelijk muziek luisteren. Er is zelfs een kans dat dit in de loop van de jaren alleen nog maar verbeterd en dat er nog veel meer platformen en radiozenders bijkomen. Je kan ten slotte ook een keer naar een radiozender uit het buitenland luisteren, bijvoorbeeld naar tok fm. Door dit te doen leer jij ook nog eens nieuwe muziek kennen.

Er is niet alleen verbetering gekomen met betrekking op de radio. Kijk maar eens naar de vele online muziekdiensten waar je heel gemakkelijk je afspeellijst kan samen stellen.  Hierdoor staat er geen obstakel meer in de weg je luister muziek wanneer je maar wilt en waar je bent. Je hebt hier alleen wel verbinding met het internet voor nodig in de meeste gevallen en dit is soms wel vervelend. Hoewel er nu ook veel streamingsdiensten zijn waarbij je muziek kunt luisteren als je offline bent, maar dan moet je vaak wel een maandelijkse bijdrage leveren. Toch zorgt dit ervoor dat alles mogelijk is met betrekking op het luisteren van muziek.

Hoe dit allemaal nog verbeterd gaat worden in de komende jaren dat is de vraag, maar dit zal zeker gaan gebeuren. Er is steeds meer mogelijk geworden en er gaat waarschijnlijk nog meer mogelijk worden met betrekking op het luisteren van muziek.