Zaalvoetbal wordt steeds populairder in Nederland

Voetbal is in Nederland de meest gespeelde sport. Veel Nederlanders voetballen op het veld. Er zijn ook steeds meer Nederlanders die aan zaalvoetbal doen. Waarom wordt zaalvoetbal steeds populairder? Lees alles over zaalvoetbal in dit artikel.

Argentinië is de oprichter van zaalvoetbal en dit gebeurde in de jaren 30. Vanaf de jaren 60 is het spelletje ook 'overgewaaid' naar Nederland. Bij zaalvoetbal gelden er ook weer andere regels als bij veldvoetbal. Zo wordt er bij zaalvoetbal niet ingegooid, maar wordt de bal altijd ingetrapt. Ook geldt er bij zaalvoetbal geen buitenspelregel. De keeper mag de bal maar vier seconden in zijn of haar bezit hebben en er zijn maar zeven wisselspelers toegestaan. Wel mag er bij zaalvoetbal onbeperkt gewisseld worden. Zaalvoetbal is dan ook een hele intensieve sport. Een wedstrijd zaalvoetbal duurt twee keer 25 minuten. Ook is het speelveld bij zaalvoetbal een stuk kleiner.

Waar moeten zaalvoetbalschoenen aan voldoen?

Om zaalvoetbal te kunnen beoefenen, zijn er ook voetbalschoenen nodig die in de zaal gedragen kunnen worden. Hier zijn speciale noppen voor ontwikkeld. Er zijn natuurlijk vele verschillende voetbalschoenen te verkrijgen, maar lang niet alle voetbalschoenen zijn geschikt voor de zaal. Zaalvoetbalschoenen zijn namelijk voorzien van een rubberen zool die geen strepen achter laten en deze schoenen hebben geen tot hele kleine noppen. Om wel voldoende grip te hebben in de zaal, is er een speciaal patroon aanwezig in de zool van de zaalvoetbalschoen. Zaalvoetbalschoenen worden gemaakt van leer en van kunststof. De leren zaalvoetbalschoenen zijn natuurlijk wat duurder dan de zaalvoetbalschoenen die van kunststof zijn gemaakt. Er zijn vele merken die zaalvoetbalschoenen maken. Tegenwoordig zijn de zaalvoetbalschoenen voorzien van verschillende printen en felle of zelfs fluorescerende kleuren. meer info op www.herenschoenenshop.nl